Nadat wij alles omtrent de uitvaart hebben besproken maak ik een kostenbegroting, een overzicht van wat de uitvaart vermoedelijk gaat kosten.

Na jouw goedkeuring wordt deze begroting door ons beide getekend en dan is de opdracht om de uitvaart te organiseren bevestigd. 

Wanneer je een uitvaartverzekering hebt of lid bent van een vereniging ben je nog altijd vrij in het kiezen van de uitvaartbegeleider. Ik kan dan evengoed de uitvaart voor je verzorgen en de verzekeringsmaatschappij vragen om de polis uit te keren.

 

Ik maak geen gebruik van kortingen, fee's of courtages van leveranciers.

 

Een uitvaart kost veel geld. Maar hoeveel, dat heb je redelijk zelf in de hand. De keuze van een kist, het opbaren, kaarten en de vorm van condoleance bepalen een groot deel van de kosten. Ter indicatie geef ik het volgende aan als richtprijs:

 

o    Crematie vanaf € 800,-

o    Begraven (nieuw graf) vanaf € 1200

o    Huur aula / koffiekamer vanaf € 400,-

o    Kosten kist vanaf € 400,-

o    Laatste verzorging vanaf € 150,-

o    Huur van een koeling voor thuisopbaring vanaf € 45,- per dag

o    Verblijf uitvaartcentrum vanaf € 750,-

o    Rouwkaart vanaf € 2,95 per stuk

o    Advertentie vanaf € 200,-  

o    Rouwvervoer vanaf € 195,-

o    Volgauto vanaf € 195,-

 

Bijkomende kosten waar je aan kunt denken kunnen zijn, de huur van audio visuele middelen, live muziek, fotograaf, rouwbezoeken bij uitvaartcentra, bloemen, consumpties tijdens rouwbezoek / condoleance, kosten grafbedekking of de asbestemming, kosten voor onderhoud van de begraafplaats. 

  

Naast deze kosten betaal je voor mijn dienstverlening een basistarief van

€ 1600,-. Dit bedrag is ongeacht het aantal uur ik aan de uitvaart besteed en inclusief alle formaliteiten met derden en nazorg.