Soms heb je ineens een liedje in je hoofd en denk je:

"hé, die wil ik gedraaid hebben bij mijn uitvaart!"  

  

Ben je in een situatie waarin je veel bezig bent en nadenkt over je eigen dood en/of je eigen uitvaart? Dat kan heel verwarrend zijn. Misschien heb je al een heel duidelijk beeld wat je wilt, waar en hoe. Deel je wensen! Zet ze op papier, vertel ze aan je naasten.

 

Er zijn tal van redenen om een voorgesprek te houden. Als je informatie wilt, wilt weten hoe het nou zit met… en wat de regels zijn omtrent…  Als je het moeilijk vindt je wensen te delen met je geliefden en dat liever doet met iemand die verder van je af staat, je wilt per sé dit wel of dat niet, tal van redenen, het maakt niet uit wat die van jou is, ik kan gewoon vrijblijvend alvast eens komen.

We bespreken ‘alles’, ik noteer het en bewaar het veilig. Zodra het einde daar is, hoeven je naasten mij alleen maar te bellen en is voor hun het grootste gedeelte al geregeld of in ieder geval al eens besproken. 

Ik kom graag bij je om er over te praten. Soms kunnen we zelfs al dingen vastleggen, zoals een kist of een wade waarin jij begraven of gecremeerd wilt worden. Ook kan er al een prijsindicatie gemaakt worden. Het kan veel rust geven de zaken van te voren te regelen of in ieder geval te bespreken. 

  

 Als ik begraven word, wordt mijn lichaam dan door beestjes opgegeten?

Als je wordt gecremeerd, met hoeveel tegelijk ga je dan de oven in?

Ik wil graag een afscheidsbijeenkomst in het bos, kan dat?

Mag ik in mijn pyjama in de kist?*

 

 

 

*Nee,1,ja,ja