Een greep uit de reacties van nabestaanden na de uitvaart:

 

Over Marjan: De contacten met jou waren prima. Heel netjes en we konden alles vragen. Hoe je met de kleintjes omging en ze erbij betrok, was ook zo fantastisch. Veel dank.

 

Mevrouw E.M. H-K en familie

 

Fantastisch, écht. Zoveel verzachtende omstandigheden van omdat jij zó betrokken was. Hoewel het ziekenhuis vele steken heeft laten vallen bij het overlijden van mijn man was jouw ondersteuning zo prettig. Ik wilde zelf de verzorging van mijn man doen en daarbij ben ik zo warm en liefdevol geassisteerd en begeleidt. Het aankleden lukte mij uiteindelijk niet, maar jij deed alles zo rustig en kalm, petje af. Ik heb je een grote bos bloemen gestuurd na afloop en wat mij betreft zegt dit genoeg over het gevoel dat ik aan jou en alles rondom de uitvaart heb overgehouden. Het was heel intiem.

 

Mevrouw S. te A.

 

De uitvaart was in één woord geweldig. Alles alleen maar lof, voor iedereen die zich ermee bemoeid heeft. Marjan heeft ons heel lief begeleid en het is precies gegaan zoals we het wilden. Het moest in uitvoering hetzelfde zijn als bij mama. In gezinsverband hebben we papa naar het crematorium begeleidt en daar nog een muziekstuk geluisterd en koffie gedronken. Ik bedank Monuta voor alles en hoe de cirkel nu zo mooi rond is gemaakt. En in het bijzonder Marjan.

 

Mevrouw L. K.

 

De uitvaart was mooi en waardig. Mensen zeiden achteraf dat het allemaal zo warm ging, en dat komt (mede) door jou. De contacten met jou waren heel erg fijn en constant. Ook na de uitvaart hebben we nog gesproken. Jij hebt alles mooi ingeleid en afgesloten. 

E.

 

De uitvaart van vader is een bijzonder mooie plechtigheid geweest. De keuze om op advies van Marjan alles in het uitvaartcentrum van Bussum, op één locatie te doen, is een fantastische gebleken. We kregen alle tijd en rust geboden en kijken daar met een zeer goed gevoel op terug. De inhoudelijke zaken van de plechtigheid en de beslissing om dezelfde wijze te hanteren wanneer moeder overlijdt, hebben we al gemaakt. We zijn echt heel erg blij dat het zo ging. Het verstrooien van de as hebben we gezamenlijk al gedaan. Een formulier voor een herdenkingsplaatje is via Marjan ontvangen en wordt binnen enkele weken afgehandeld. Kortom: heel tevreden!

 

Namens de familie,

H. Bakker

 

Bedankt voor de uitstekende begeleiding van de uitvaart van Greetje. We, ik en mijn zoons, zijn heel tevreden met het verloop van de herdenking zoals we die vandaag hebben gehouden. Vanaf het moment van ons eerste contact heb je je heel invoelend en goed luisteren naar ónze wensen opgesteld. Die houding maakte het voor ons mogelijk om, in voor ons moeilijke en emotionele omstandigheden, de herdenking naar onze ideeën te realiseren. Ik hoop dat als je bij mij langs komt dat we samen even rustig de tijd vinden om op de herdenking terug te kijken.

Een welgemeende groet,

 

H.P.Z.

 

Met de juiste, gepaste afstand heb je mij enorm veel troost gegeven. Het sterkte mij dat je mij de rust en het vertrouwen gaf mijn eigen keuzes te maken. Zonder dat ik er bij op hoefde te letten of het wel zo hoort. Heel fijn, dank je wel.

 

Mevrouw E. Groen

 

Godzijdank kwam er na het overlijden van pap niet iemand in het zwart binnen, met zo'n treurig gezicht! Dank je wel, voor alles, je hebt het heel goed gedaan. 

Milou

 

Beste Marjan,

Ik dacht, ik heb geen uitvaartbegeleider nodig, dat kost alleen maar geld. Maar wat heb je veel voor me gedaan en wat heb je het op de juiste manier gedaan: met gepaste afstand heel liefdevol en vol aandacht. Dubbel en dwars waard!

 

Familie R. Koopman

 

Het was geweldig. Hoe je alles in goede banen hebt geleidt, veel dank

  

 

Dag Marjan, 

Heel hartelijk bedankt hoe je de uitvaart van onze moeder hebt georganiseerd en uitgevoerd hebt. Beter dan dit had niet gekund, een mooier afscheid hebben wij ons niet kunnen wensen.

 

Familie Witte

 

 

Hallo Marjan
Ik wil je nog bedanken voor het begeleiden bij de uitvaart van mijn tantetje/moedertje je hebt het heel goed en met respect gedaan bedankt daarvoor

Met vriendelijke groeten,

Koos en Joke